Geen producten (0)

Kleur bekennen

Kleur bekennen

Kleuren zijn bepalend, zowel binnen als buitenshuis. Kleuren versterken en ondersteunen de functionaliteit van een ruimte. Elke ruimte vraagt om een eigen kleur (of meerdere kleuren). Of het nu gaat om de ruimte een eigen identiteit te geven, een bepaalde sfeer te creëren of om gewoon eens een keer iets anders te proberen waarin je je ook fijn voelt; kleur helpt je daarbij!

Het proces
De keuze voor de juiste kleur verf voor je interieur kan veel stress, twijfels, en onzekerheid veroorzaken. Waar moet je beginnen. Er gaat een lang proces vooraf aan het kiezen van een juiste kleur. Je begint met inspiratie, ideeën, mogelijkheden en effecten en eindigt uiteindelijk met visualisatie en resultaat.

De juiste keuze
Kijk voordat je begint met een kleur kiezen eens eerst goed naar de ruimte. Welke vorm heeft je kamer? En wat is je doel? Wil je de kamer juist groter laten lijken of een gezellig hoekje creëren? Met de juiste kleuren kun je een ruimte vormen en bepaalde vlakken benadrukken. Dit ligt er natuurlijk aan wat het doel van de ruimte is.

Een kleur kan bij verschillende mensen verschillende gevoelens oproepen. De kleur rood bijvoorbeeld is de kleur van liefde, maar ook van agressie. Het kan iemand verwarmen, maar ook verontrusten. Het valt erg op in een ruimte dus pas hier mee op. Bij felle en aanwezige kleuren kan het al snel te veel van het goede zijn. Lichtere tinten ogen juist weer rustiger en minder heftig en creëren meer rust in een ruimte.

Aan de slag!
Heb je je keuze gemaakt? Heel goed! Dan kun je in onze RAL kleurenkaart de juiste kleur zoeken om direct via de webshop deze verf te bestellen en aan de slag te gaan.