Geen producten (0)

Wat betekenen de pictogrammen op de etiketten?

Wat betekenen de pictogrammen op de etiketten?

In het assortiment van Caparolverf.nl is een breed scala aan producten te vinden. Het ene product is het andere niet. Op het gebied van toepassing, opslag, voorbereiding, mengverhouding, verwerking en reiniging heeft elk product een eigen beschrijving. Op de verpakking van de producten staat dit vermeld met pictogrammen. Hier lees je waar elk pictogram voor staat.

De pictogrammen worden opgedeeld in twee categorieën, namelijk de productomschrijvingen en de verwerkingsfase. Hier onder zie je de productomschrijvingen. De pictogrammen beschrijven de eigenschappen van het gekozen product. Zo zie je gemakkelijk voor welke oppervlakken het product gebruikt kan worden, maar ook hoelang het houdbaar is en hoe je het product dient te bewaren. 

Ook speelt de verwerking van de producten een belangrijke rol in het proces om tot een mooi eindresultaat te komen. Het begint met de voorbereiding, deze pictogrammen omschrijven met welk percentage en product de gekozen verf verdund kan worden. Ook bij de pictogrammen onder het kopje mengverhoudingen kun je zien wat je wel en niet mag mengen met je product. Onder verwerkingsvoorwaarden zie je onder welke omstandigheden je het beste je product kunt toepassen. Ook zie je hier de droogtijd en de potlife in minuten. Potlife is de tijd dat een tweecomponentenverf te gebruiken is nadat deze is gemengd.

In de tweede kolom zie je de pictogrammen die horen bij de verwerkingsvoorschriften. Welke materialen kun je gebruiken om je gekozen product toe te passen? Kun je het beste aan de slag met een kwast, roller of ander gereedschap? Onder de verwerkingsvoorschriften vind je het voorschrift over hoe je het gebruikte gereedschap daarna weer moet reinigen. 

 

Heb je verder nog vragen of is er iets met betrekking tot deze pictogramme niet duidelijk. Neem dan contact op met Caparolverf.nl.