Geen producten (0)

Caparol voor nieuw en oud!

Caparol voor nieuw en oud!

Bij Caparol is de kennis van en de zorg voor monumenten samengebracht in een omvangrijk assortiment silicaat- en kalkproducten. Caparol producten zijn er namelijk niet alleen voor splinternieuwe gebouwen, maar ook voor gebouwen die er al wat langer staan. Silicaten en mineralen, zoals calcium, zijn een belangrijk bestanddeel van veel verfproducten van Caparol die bedoeld zijn voor het onderhoud van monumenten en andere authentieke gevels. Gebouwen slijten nu eenmaal, maar door het gebruik van goede producten wordt dit beperkt.

Ook de vulstoffen en pigmenten op basis van mineralen hebben een aantal bijzondere eigenschappen, waardoor ondergronden op verschillende manieren worden beschermd. Ze maken de verf ongeëvenaard weersbestendig en slijtvast en bereiken een lange levensduur. Minerale verven zijn extreem waterdamp-open, maar weren ook algen en schimmels.

Silicaatverven zijn uitstekend bestand tegen licht. Ook bij een extreme UV-straling blijven de kleuren fris, helder en krachtig. De bijzonder fraaie, matte uitstraling van deze minerale verven past bij het historische karakter van monumenten. Bovendien zijn Caparol-verven op mineraalbasis onbrandbaar. Een belangrijk voordeel met het oog op het onvervangbare karakter van monumentale gebouwen. Uniek effect: verkiezeling Een bijzonder effect van silicaatverven is de zogenaamde verkiezeling. Sylitol en Histolith producten gaan een chemische verbinding aan met de aanwezige (minerale) bouwstoffen van de ondergrond waarop het product wordt aangebracht. Een uniek effect dat alleen bij silicaatverven voorkomt, de levensduur verbetert en verkrijting voorkomt.

Heeft u vragen over de toepassing van de producten? Neem gerust contact met ons op!