Caparol OptiSilan Tiefgrund voorstrijkmiddel

139,26
Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
Hoeveel verf heb ik nodig?

Caparol OptiSilan Tiefgrund voorstrijkmiddel

Caparol OptiSilan Tiefgrund nivelleert de zuigkracht van ongelijkmatig of sterk zuigende oppervlakken en verstevigt licht zanderige pleisters en betonnen oppervlakken. Het product is zeer geschikt voor zowel binnen als buiten. Ook te gebruiken op gips- en gipskartonplaten binnen met als afwerking dispersie-, siliconenhars- en polymerisaatharsverven en in ruimten met electrische installaties die niet tegen explosies zijn beveiligd en ontoereikend geventileerd zijn, of waar levensmiddelen worden geproduceerd of opgeslagen.

Toepassing 
OptiSilan Tiefgrund heeft zeer kleine bestanddelen door toepassing van SilaCryl-technologie. Het voorstrijkmiddel dringt daardoor diep in de ondergrond door en is tevens hydrofoob. Door speciale toevoeging is het mogelijk om met een zwartlicht lamp de werking van het voorstrijkmiddel te bezien, ook nadat er een muurverflaag is aangebracht. De muurverflaag voorzichtig inkrassen en met de lamp beschijnen, er volgt dan een blauw-violette reflectie.

Eigenschappen Caparol OptiSilan Tiefgrund

  • Caparol OptiSilan Tiefgrund is klaar voor gebruik
  • reukarm
  • milieusparend
  • hydrofoob
  • oplosmiddelvrij
  • gemakkelijk te verwerken

Materiaalbasis Caparol OptiSilan Tiefgrund
Met siliconen gemodificeerde, met water te verdunnen acrylharshydrosol.

Verpakking Caparol OptiSilan Tiefgrund 
10 liter

Opslag
Koel, maar vorstvrij bewaren.

Geschikte ondergronden
Een geschikte ondergrond voor deze verf moet schoon, droog en vrij zijn van stoffen die de hechting verminderen.

Het verfsysteem

Op een normaal zuigende ondergrond is één onverdunde laag voldoende. Op sterk zuigende oppervlakken éénmaal verzadigd aanbrengen. De voorstrijklaag mag aan het oppervlak geen gesloten, glanzende film vormen. Een lichte glans is vanwege de indicator aanwezig.

Verbruik
Afhankelijk van de ondergrond ca. 150-200 ml per m². 

Verwerkingsomstandigheden
In de gewenste situatie is het minimaal 5 °C tijdens verwerkingsfase en droogfase. Dit geldt voor omgeving en ondergrond.

Droogtijd
Bij 20 °C en 65% relatieve luchtvochtigheid is het voorstrijkmiddel na 12 uur over te schilderen. Een lagere temperatuur of een hogere luchtvochtigheid zorgt voor een langere droogtijd. 

Gereedschap
Caparol OptiSilan Tiefgrund aanbrengen met kwast, roller of spuitapparatuur, of airless spuiten. Reinig het gebruikte gereedschap direct na afloop met water. 

Let op:

Caparol OptiSilan Tiefgrund is niet geschikt voor horizontale vlakken die met water worden belast.

Vanwege de speciale eigenschappen mag OptiSilan Tiefgrund niet met andere materialen worden gemengd.