Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Caparol Sylitol-Finish 130

€ 169,99 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd 1-5 werkdagen
Specificaties
Productcode CapSylFin130
Productcode leverancier CapSylFin130
Omschrijving

Sylitol-FInish 130

Caparol Sylitol-FInish 130 matglanzende muurverf voor weerbestendige afwerkingen op basis van silicaat. De verf hecht uitstekend op minerale ondergronden: zoals metselwerk.

Eigenschappen Caparol Sylitol-Finish 130

  • Caparol Sylitol-Finish is weerbestendig
  • absorberend
  • CO-doorlatend
  • dubbel verkiezelend, kwarts toegevoegd
  • hecht goed op minerale oppervlakken
  • eenvoudig te verwerken

Toepassing Caparol Sylitol- Finish 130

Een geschikte ondergrond voor deze verf moet schoon, droog en vrij zijn van stoffen die de hechting verminderen. Om kleurverschillen te voorkomen moet de ondergrond gelijkmatig zuigen of dusdanig worden voorbehandeld, dat een gelijkmatige zuiging ontstaat. Om de ondergrond goed voor te bereiden verschilt de aanpak per ondergrond:

Nieuwe minerale pleisterlagen
Nieuwe pleisterlagen zullen, afhankelijk van het jaargetijde en de temperatuur, 2-4 weken moeten uitharden en drogen. Zonodig een langere droogtijd aanhouden.

Pleisterwerk met poederende toplaag
Poederende toplagen, die de hechting nadelig beïnvloeden, verwijderen door fluateren met Histolith® Fluat en nawassen met water.

Pleisterwerk met sinterhuid
Sinterhuid, te herkennen aan het zwak glanzende uiterlijk, verwijderen door fluateren met Histolith® Fluat en nawassen met water.

Reparaties
Let op dat bij het repareren van open scheuren en beschadigd pleisterwerk de sterkte van de reparatiemortel overeenkomt met de sterkte en de structuur van het bestaande pleisterwerk.Voor reparatiewerkzaamheden zijn vooral kant-en-klaar-mortels op basis van Tras-kalk/Tras-cement geschikt. De reparatieplekken moeten voor het aanbrengen van de verflagen goed uitgehard en droog zijn en grondig gefluateerd met Histolith® Fluat (tot ruim buiten de reparatieplekken) en nagewassen worden. Fluateer bij grote reparaties zowel het oude als het nieuwe pleisterwerk.

Oude minerale verflagen
Goed hechtende verflagen droog of nat reinigen. Niet goed hechtende, verweerde minerale verflagen verwijderen door schuren, schrappen of afbijten. Het totale oppervlak goed naspoelen met water. Een voorstrijklaag aanbrengen met Sylitol-Konzentrat 111 en water.

Ook interessant

€ 49,99