Caparol Indeko Plus - Siena 50 - 1.25ltr

24,99 34,73
Op voorraad

Caparol Indeko Plus in de kleur Siena 50 - 1.25 ltr - 

Caparol Indeko Plus is een verf voor hoogwaardig schilderwerk op alle binnenmuren en plafonds. De verf heeft een dubbele dekkracht, waardoor in de meeste gevallen één laag genoeg is. Indeko Plus droogt snel en is neutraal van geur. De verf is door deze eigenschappen bijzonder geschikt voor objecten die snel geschilderd of gerenoveerd moeten worden. Deze objecten kunnen dan snel weer in gebruik worden genomen. Caparol Indeko Plus is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Lees hieronder hoe u de juiste kleur kiest. 

Bestellen:
Om de juiste kleur en hoeveelheid Caparol Indeko Plus te bestellen selecteert u de gewenste kleurenwaaier, dan de kleur en daarna de benodigde inhoud.

Eigenschappen Caparol Indeko Plus
● Dubbel dekkend, hecht goed
● Water verdunbaar, milieuvriendelijk
● Droogt snel en is neutraal van geur
● Mat, extreem wit
● Eenvoudig en snel bij te werken, vergeelt niet
● Enigszins vullend
● Waterdampdoorlatend
● Gemakkelijk te verwerken

Toepassing Caparol Indeko Plus
Een geschikte ondergrond voor deze verf moet schoon, droog en vrij zijn van stoffen die de hechting verminderen. Om de ondergrond goed voor te bereiden verschilt de aanpak per ondergrond:

Minerale pleisterlagen
Draagkrachtige, normaal zuigende pleisterlagen zonder voorbehandeling schilderen. Poreuze, zanderige of zuigende pleisterlagen voorstrijken met CapaTex Fix.

Gips- en spuitpleisters
Voorstrijken met CapaSil Primer. Eventueel op gipspleister aanwezige sinterhuid en scharen afschuren. Het oppervlak stofvrij maken en voorstrijken met CapaTex Fix.

Gipsbouwplaten
Zuigende platen impregneren met CapaTex Fix. Op sterk verdichte, gladde platen een voorstrijklaag aanbrengen met CapaSil Primer.

Gipskartonplaten
Eventueel aanwezige scharen afslijpen. Het oppervlak stofvrij maken. Gipsreparaties voorstrijken met CapaTex Fix. Voorstrijken met CapaSil Primer of CapaTex Fix. Platen met in water oplosbare bestanddelen die verkleuren impregneren met IsoGrund Ultra.

Beton
Eventueel aanwezige resten van ontkistingsmiddelen verwijderen.

Cellenbeton
Voorstrijken met CapaTex Fix.

Kalkzandsteen of baksteen
Zonder voorbehandeling schilderen.

Goed hechtende verflagen
Matte, matig zuigende oppervlakken zonder voorstrijken schilderen. Glanzende oppervlakken en laklagen opruwen, reinigen en voorstrijken met CapaSil Primer.

Niet goed hechtende verflagen
Niet goed hechtende lak-, dispersieverf- of kunstharssierpleisterlagen geheel verwijderen. Op zwak zuigende, gladde oppervlakken een voorstrijklaag aanbrengen met CapaSil Primer.Op zuigende, zanderige of poreuze opper-vlakken een voorstrijklaag aanbrengen met CapaTex Fix. Niet goed hechtende minerale verflagen mechanisch verwijderen en het oppervlak stofvrij maken. Voorstrijken met CapaTex Fix.

Ongeschilderd rauhfaser-, reliëf- of ander behang van papier of glasvezelweefsel
Zonder voorbehandeling schilderen.

Niet goed hechtend behang
Behang volledig verwijderen. Lijm en resten van grondpapier wegwassen.
Impregneren met CapaTex Fix.

Oppervlakken met nicotine, water, roet of vet
Oppervlak reinigen met water waaraan een gebruikelijk schoonmaakmiddel is toegevoegd. Voorstrijken met IsoGrund Ultra. Sterk vervuilde oppervlakken schilderen met IsoDeck of IsoDeck Ultra.

Hout en houtachtige oppervlakken
Ondergrond schilderen met de waterverdunbare Capalac Aqua- of Capacryl Aqua-producten. Raadpleeg de desbetreffende informatiebladen.

Kleine beschadigingen
Na de vereiste voorbehandeling kleine beschadigingen repareren met Caparol Akkordspachtel, volgens verwerkingsvoorschrift. Indien nodig nogmaals voorstrijken.

Verwerking Indeko Plus
Deze muurverf kunt u aanbrengen met kwast, roller of airless spuitapparatuur. Het beste is als het minimaal 5 °C  is voor omgeving en ondergrond.

Airless spuitapparatuur 
Let op: de verf bij de toepassing van airless spuitapparatuur goed doorroeren
spuithoek 50° 
nozzle 0,021-0,026” 
druk 150-180 bar
Apparatuur na gebruik reinigen met water.

Verbruik
Het verbuik van deze muurverf is ca. 125 ml per m2 op een gladde ondergrond. Op ruwe oppervlakken is dit naar verhouding meer. 

Droogtijd
Bij 20 °C en 65% relatieve luchtvochtigheid is de verf na 4-6 uur oppervlakkig droog en over te schilderen. De verf is geheel uitgehard na circa 3 dagen.
Lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid verlengen de droogtijd.