Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Caparol Indeko W

€ 74,99 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd 1-5 werkdagen
Specificaties
Productcode CAINW
Productcode leverancier CAINW
Omschrijving

Indeko W 

Hoogwaardige, schrobvaste muurverf voor muren en plafonds. Deze verf is speciale muurverf in vochtige ruimten zoals voor bijvoorbeeld: brouwerijen, melkfabrieken, slachterijen en conservenfabrieken. Ook is deze verf geschikt en ter bevordering van de hygiëne in badkamers en keukens. Caparol Indeko W is verkrijgbaar in verschillende kleuren, lees hieronder hoe u de juiste kleur bestelt. 

Bestellen van Caparol Indeko W

Om de juiste kleur en hoeveelheid Caparol Indeko W te bestellen selecteert u in het veld inhoud + kleurgroep de gewenste inhoud van de verpakking verf die u wilt bestellen. Ook geeft u hier aan of het om wit of een andere lichte kleur gaat. In het veld kleurcode vult u het RAL nummer van de gewenste kleur in. Bekijk hier de RAL kleurenkaart voor het juiste nummer. Als u witte verf wilt bestellen hoeft u hier geen kleurnummer in te vullen

Eigenschappen

  • Met water te verdunnen
  • Reukarm
  • Waterdampdoorlatend, µd <0,1 m
  • Geschikt voor toepassing in natte ruimten
  • Zeer gemakkelijk te verwerken
  • Natte slijtage klasse 2

Toepassing van Caparol Indeko W

Een geschikte ondergrond voor deze verf moet schoon, droog en vrij zijn van stoffen die de hechting verminderen. Om de ondergrond goed voor te bereiden verschilt de aanpak per ondergrond:

Minerale pleisterlagen
Draagkrachtige, normaal zuigende pleisterlagen zonder voorbehandeling schilderen. Poreuze, zanderige of zuigende pleisterlagen voorstrijken met CapaTex Fix.

Gips- en spuitpleisters
Voorstrijken met CapaSil Primer. Eventueel op gipspleister aanwezige sinterhuid en scharen afschuren. Het oppervlak stofvrij maken en voorstrijken met CapaTex Fix.

Gipsbouwplaten
Zuigende platen impregneren met CapaTex Fix. Op sterk verdichte, gladde platen een voorstrijklaag aanbrengen met CapaSil Primer.

Gipskartonplaten
Eventueel aanwezige scharen afslijpen. Het oppervlak stofvrij maken. Gipsreparaties voorstrijken met CapaTex Fix. Voorstrijken met CapaSil Primer of CapaTex Fix. Platen met in water oplosbare bestanddelen die verkleuren impregneren met IsoGrund Ultra.

Beton
Eventueel aanwezige resten van ontkistingsmiddelen verwijderen.

Cellenbeton
Voorstrijken met CapaTex Fix.

Kalkzandsteen of baksteen
Zonder voorbehandeling schilderen.

Goed hechtende verflagen
Matte, matig zuigende oppervlakken zonder voorstrijken schilderen. Glanzende oppervlakken en laklagen opruwen, reinigen en voorstrijken met CapaSil Primer.

Niet goed hechtende verflagen
Niet goed hechtende lak-, dispersieverf- of kunstharssierpleisterlagen geheel verwijderen. Op zwak zuigende, gladde oppervlakken een voorstrijklaag aanbrengen met CapaSil Primer.
Op zuigende, zanderige of poreuze opper-vlakken een voorstrijklaag aanbrengen met CapaTex Fix. Niet goed hechtende minerale verflagen mechanisch verwijderen en het oppervlak stofvrij maken. Voorstrijken met CapaTex Fix.

Ongeschilderd rauhfaser-, reliëf- of ander behang van papier of glasvezelweefsel
Zonder voorbehandeling schilderen.

Niet goed hechtend behang
Behang volledig verwijderen. Lijm en resten van grondpapier wegwassen.
Impregneren met CapaTex Fix.

Oppervlakken met nicotine, water, roet of vet
Oppervlak reinigen met water waaraan een gebruikelijk schoonmaakmiddel is toegevoegd. Voorstrijken met IsoGrund Ultra. Sterk vervuilde oppervlakken schilderen met IsoDeck of IsoDeck Ultra.

Hout en houtachtige oppervlakken
Ondergrond schilderen met de waterverdunbare Capalac Aqua- of Capacryl Aqua-producten. Raadpleeg de desbetreffende informatiebladen.

Kleine beschadigingen
Na de vereiste voorbehandeling kleine beschadigingen repareren met Caparol Akkordspachtel, volgens verwerkingsvoorschrift. Indien nodig nogmaals voorstrijken.

Verwerking Caparol Indeko W

Deze muurverf kunt u aanbrengen met kwast of roller. Het beste is als het minimaal 5 °C  is voor omgeving en ondergrond.

Opbouw van het verfsysteem
Voorbehandeling: Met schimmel besmette oppervlakken na het schoonmaken behandelen met een toegelaten schimmeldodend middel. Na goed drogen volgt de voorstrijklaag of impregneerlaag zoals aangegeven bij de desbetreffende ondergrond.
Grond- of tussenlaag: Indeko-W, verdund met maximaal 10% water.
Afwerklaag: Indeko-W, verdund met maximaal 5% water.

Verbruik:

Het verbuik van deze muurverf is ca. 150 ml per m2 op een gladde ondergrond. Op ruwe oppervlakken is dit naar verhouding meer. Breng deze verf royaal aan en verdeel het product gelijkmatig over het oppervlak. De aangegeven hoeveeleheid is de minimum hoeveelheid. 

Droogtijd

Bij 20 °C en 65% relatieve luchtvochtigheid is de verf na 4-6 uur oppervlakkig droog en over te schilderen. De verf is geheel uitgehard na circa 3 dagen.
Lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid verlengen de droogtijd.

Ook interessant

€ 26,98 € 33,73
€ 26,99