Soorten Caparolverf

Welke verven van Caparol zijn er?

Met de handen in het haar…. Waar moet ik beginnen? Caparol heeft een breed assortiment aan professionele verven. Voor iedere klus een Caparol product!

Van voorstrijk middel tot binnen en buitenmuurverf. Zo hebben we ook lakken en grondverven als decoratieve afwerking. Maar ook voor wandbekleding als vloerafwerking kan je bij Caparolverf terecht.............

HELP WAAR MOET IK BEGINNEN........

Verf op waterbasis of terpentinebasis? Ken je het verschil? Over het algemeen is de regel:  ‘Voor binnen kies je verf op basis van water en buiten op terpentinebasis’. Verf op waterbasis is zo goed als geur arm, handig voor binnen terwijl je de verf op basis van terpentine erg goed ruikt. Voor buiten is dit geen probleem. Al blijft het voor binnenschilderwerk wel belangrijk om te blijven ventileren.

Verf op waterbasis heeft een kortere droogtijd dan de verf op terpentine basis.

Verf op waterbasis is duurzamer al is de verf op terpentine basis, gebruik buiten, weer duurzamer omdat deze lang mee gaat.

 

Wat is terpentine nou eigenlijk?

Bron Wikipedia: Terpentine is een kleurloze, heldere en niet-viskeuze vloeistof met een typische sterke kerosine-achtige geur. Terpentine is een aardoliedestillaat. Terpentine wordt gebruikt als verdunner of oplosmiddel van verf (onder meer voor het verdunnen van industriële verf, het verwijderen van verfresten en het schoonmaken van kwasten), vernis, lak en asfaltproducten; als ontvetter en als oplosmiddel bij extractiebewerkingen.

Heb jij je keuze al gemaakt?

Een goede basis begint bij de ondergrond. Een primer stopt de opzuiging van je verf.

Je hebt hiervoor een primer/grondverf voor nodig. Je zorgt hiermee dat de hechting optimaal is. Je wilt tenslotte dat de verf goed blijft zitten en zich hecht met de onderlaag. Zeker wanneer je buiten aan de slag gaat. Hoe beter de onderlaag, hoe beter het uiteindelijke resultaat.

 

Primer voor binnen:                    Primer voor buiten:

Caparol Capatex Primer                Caparol CapaGrund Universal

Caparol Capatex Fix Thix               Caparol dupa-Haftgrund

Caparol Capaplex                                          

 

Hierna kan je ervoor kiezen om het te schilderen gedeelte te voorzien van één of twee lagen.

Het is niet altijd zo, hoe meer lagen hoe beter de bescherming. Lees altijd het technisch informatieblad voordat je begint met schilderen.

 

Volgende keer meer……

Delen: